Voorbereiding     -    Eten                                                                                                                                        

Inblikken

We zijn al een tijdje bezig met het uitproberen van kant- en klaar maaltijden en blikken. Dat blijkt goed voor de lijn te zijn, want we vinden het tot nu toe (op 1 blik na) allemaal niet te vreten. We zouden dus wel graag onze eigen home-made maaltjes willen laten inblikken, maar we hebben nog geen bedrijf gevonden die ons daarmee kan helpen. Als jullie hiervoor tips hebben, horen we die graag via de e-mail (tot we weg zijn natuurlijk).
Inmiddels hebben JG en Chantal van Lilian en Michel (de zus en zwager van Chantal) voor hun verjaardag twee tassen vol blikken gekregen. En niet zomaar, er zit bijv boeuf Bourguinonne bij. We willen ze graag uitproberen, maar bewaren ze toch maar voor aan boord.

Wecken

Hadden we geen kaas van gegeten, dus moeten we nog leren. Schijnt goed te gaan met een snelkookpan, dus die hebben we aangeschaft. Zo'n snelkookpan is sowieso handig, omdat het lekker snel gaat, en bovendien goed afsluitbaar is (handig bij flinke deining/golven).
Bij rondvragen bleek de huidige ervaring met wecken zeer minimaal te zijn, hooguit wist iemand hoe fruit moet worden geweckt. Maar het maandblad Zeilen bracht uitkomst: het mei-nummer bevat een zeer uitgebreid dossier over vertrekker, met heel veel tips, waaronder hoe je moet wecken.

Conserveren

We hebben ergens gelezen dat je eieren kunt conserveren door ze een of twee minuten in heet water te leggen. Gaan we nog uitproberen.
Fruit kan erg lang goed blijven, mits je het niet eerst in de koelkast legt, schijnt. Met name citrusvruchten zijn lang houdbaar, en dan in het bijzonder citroenen en limoenen.
Uien en knoflook zijn ook lang houdbaar.
Het schijnt wel raadzaam te zijn om dagelijks het fruit en de groente stuk voor stuk te bekijken, zodat je tijdig de rotte stuks eruit kan halen. Dan wordt het ook geen bende.

Overigens hebben wij deze wijsheden niet zelf in pacht hoor, hebben we allemaal gelezen.

Wat nemen we mee?

Hebben we nog niet bepaald, dus tips zijn welkom. In elk geval de nodige pasta’s, rijst, blikken groente, meel (brood bakken!!), koffie, etc etc.

[Terug naar Voorbereiding - index]