Wat zit er in onze grabbag?

Onze waterdichte grabbag, die we van mijn ouders hebben gekregen, ligt zoals het woord doet vermoeden "voor het grijpen" naast de trap bij de ingang van de kajuit. We hopen het nooit mee te maken, maar als we onverhoopt in nood van boord moeten en ons reddingsvlot te water moeten laten, ligt die grabbag in elk geval klaar om mee te nemen.

Maar het adagium moet altijd zijn: "Verlaat je schip pas wanneer het echt zinkt." Een schip kan veel meer hebben dan een reddingsvlot, en is ook veel beter zichtbaar bij een zoekactie. Er zijn talloze verlaten schepen gevonden, waarvan de bemanning is vergaan, die gewoon bleven zeilen, drijven of wat dan ook.

Wij hebben de tas gevuld met de volgende zaken (in willekeurige volgorde):

Verder hebben wij twee lijsten die op een goed zichtbare plaats hangen. Op de ene lijst staan noodzakelijke dingen die we MOETEN meenemen, naast de grabbag, op de andere dingen die we daarnaast nog willen meenemen. We hebben duidelijk afgesproken dat ik (Chantal) die zaken verzamel, op het moment dat we in ons reddingsvlot moeten gaan, want JG is waarschijnlijk dan met andere zaken bezig, zoals het reddingsvlot te water laten. Bovendien weet ik alles aan boord het beste te vinden.

Lijst: Meenemen!!

Lijst: Extra, als we tijd hebben