De bemanning (wij dus...)

20030220JG2.JPG (21856 bytes)Jan Gerrit Kroon

Ook wel genaamd JG. 35 jaar (2 april 1968).
Half Fries, half Gronings, jaren geleden door Chantal naar Breda gelokt. Ging in zijn jonge jaren met zijn oom mee zeilen, en kon daar niet genoeg van krijgen. Hij legde bij handenarbeid een zekere eentonigheid aan de dag: kussens met een zeilboot erop geborduurd, een mobiel van zeilbootjes, een glas-in-lood zeilboot, meer zeilbootjes, en nog eens zeilbootjes.
Tijdens zijn studiejaren (véél!) natuurlijk ook regelmatig gezeild en het Friese uitgaansleven onveilig gemaakt. Met tegenzin overigens....
De eerste vakantie met Chantal een zeilboot gehuurd, een ongelooflijk lelijke, maar o zo snelle Hunter 23. In zijn herinnering een vakantie met alleen maar regen, en dat terwijl hij Chantal de wonderlijke geneugten van het zeilen wilde laten zien.

In het dagelijkse leven (in het pré wereldreis tijdperk) Human Resource consultant c.q. arbeidsrechtadvocaat.
Tijdens de wereldreis (en overigens ook daarvóór) verantwoordelijk voor de techniek, de spierkracht, het denkwerk, en niet te vergeten de vieze klusjes.

20030326Chantal.JPG (25116 bytes)Chantal Groothuis

Ook 35 jaar (28 mei 1968).
Product van 2 Limbo’s, geboren Rotterdammer, echter lang geleden getogen naar Breda. Pas kennis gemaakt met zeilen in haar twintiger jaren, bij het jaarlijkse zeilweekend van haar hockeyteam. Verder eigenlijk niet zo veel gezeild tot zij JG tegen kwam.
De eerste vakantie met JG een zeilboot gehuurd, een ongelooflijk lelijke, maar o zo snelle Hunter 23. In haar herinnering een ontzettend leuke vakantie, geen idee of het slecht weer was (alleen toen ze ’s nachts een keer naar de wc moest, en daarvoor haar zeilpak moest aantrekken en de nodige meters moest afleggen naar de wc terwijl het water met bakken naar beneden kwam). De 2 daarop volgende jaren tijdens de vakantie een exponent van die lelijke zeilboot gehuurd, een Hunter 26, waarna werd overgegaan tot de investering in een Dehler Duetta 31, waardoor zij in het vervolg gevrijwaard bleven van meelijwekkende blikken. Deze investering was bedoeld om te kijken of Chantal zeilen leuk genoeg zou vinden om een boot te hebben (understatement). En kijk wat er van komt……. Alleen die zeeziekte hè.
In het dagelijkse leven (in het pré wereldreis tijdperk) registeraccountant.
Tijdens de wereldreis verantwoordelijk voor de innerlijke mens (hoewel JG dat ook goed kan), het zaag- en timmerwerk, ook het denkwerk en alle leuke klusjes.

Samen 

Een jaar of 7, hetgeen de schuld van Martijn Visser is, die een van beide kanten (in 1e instantie) niet gewaardeerde koppelpoging deed door Chantal te omschrijven als een pittige tante met haar op haar tanden, en JG als iemand die wel tegen haar op zou kunnen.
Een wonderlijke combinatie met invloeden uit Friesland, Groningen, Limburg, Zuid-Holland en last but absoluut niet least Brabant.

Allebei geen doetjes, dus het schip zal ook wel best eens te klein zijn. Maar bovenal een gelukkig stel dat er ontzettend veel zin in heeft om de wijde wereld in te trekken!!!