Reizigers

Velen gingen ons al voor. Sommigen voor een rondje Atlantische Oceaan, anderen ook voor een tocht rond de wereld. Veel schepen zijn al terug, anderen moeten nog vertrekken. Leuk en leerzaam is het allemaal

Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar wat je te wachten staat en beleeft is er heel veel informatie te vinden op de sites van anderen. Ook wij hebben ze aandachtig gelezen; je leert er enorm veel van. Niet alleen voor wat betreft leuke ankerplaatsen, maar ook voor wat betreft uitrusting, lokale gewoontes, voorbereiding en noem verder maar op. Een aantal van deze zeilers heeft ook een zeer aanstekelijke manier van schrijven; late uurtjes waren het gevolg.

We hadden een eigen verzameling links aangelegd van hoofdzakelijk Nederlandse vertrekkers. Eenmaal onderweg met beperkte internettoegang lukt dat bijhouden niet meer. Het blad Zeilen begreep dat en heeft dus een eigen pagina met vertrekkerssite's gemaakt. Daar vind je ook een overzicht van diegenen die al terug zijn.

Daarnaast is er een aantal sites van mensen en plaatsen die wij tegenkwamen of gewoon leuk en interessant vonden. Die vind je hieronder.

Mercator Thomas, Els & Luna Vertrokken ook in 2002. Erg jammer dat ze achter zijn gebleven... :-)
The Getaway Diverse maffe noren Delivery van Langkawi naar Noorwegen. Voor hen die Noors kunnen lezen....
Vagebond Renť & Helga Vertrekken 2004 voor 2 jaar Med en Carieb.
In Viam Wilfried & Inge Vertrokken in 2003, meerdere jaren
Free Radical Ed & Julie Canadezen die we in de Red Sea tegenkwamen
Antje Norbert & Antje Uit Rostock. Prachtig stel uit Rostock. Stel, je wilt een boot. Kost te veel. Dan doe je aan lascursus van 10 uur en koopt een stapel aulminium. En 1,5 jaar later heb je een boot....
Tehani-Li Derek & Ariel Uit de Rode Zee en Rhodos. Jammer genoeg niet zoveel gesproken.
Espiritu Stefan & Natasha Kwamen we in Singapore tegen. En het was gezellig....
Vertrekken in 2004 vanuit daar naar NL.
Yosoy Stephen & Maria Vertrekken ook in 2004 met deels zelf afgebouwde 49-voeter. Mooi schip, hele leuke mensen.
Green Saga Harm en MichaŽla Ontmoet in de Ria de Arosa. Ze gaan voor een rondje Atlantic, vertrokken in 2004. Mooi klassiek schip dat zijn sporen al verdiend heeft.
Witte Raaf Petra & Jan-Willem Onbepaalde tijd weg. Geluksvogels.
Elegance Dirk & Inge Voor een rondje Atlantic en misschien meer.