Mei 2002

Dubbele werkdagen

Wanneer Locatie Opmerking
     
vr 31 mei Breda Chantal crosst Breda door buiten werktijd om diverse spullen te halen (stomerij, verhuisdozen, Blokker, Webasto bedieningsunit etc), en gaat 's avonds weer aan de slag met het inpakken van haar kleren. Daar komt echt geen eind aan. Doet overigens wel pijn om zoveel thuis te laten.....
JG boent de was uit op de houten vloer beneden.
do 30 mei Breda JG zet de houten vloer beneden in de was. Chantal is laat i.v.m. een planningsvergadering op haar werk, en gaat daarna naar Douglas. Koopt daar een boel spul (de Douglaskaart loopt eind mei af) en wordt helemaal volgestopt met proefjes..... Daarna weer aan de slag met de medische kit voor haar paps, die druk bezig is met het Havenziekenhuis om de medische kit compleet te maken.
Vervolgens maken we Charelli onveilig.
wo 29 mei Breda Wat hebben we woensdag ook al weer gedaan?
di 28 mei Breda Chantal jarig! Lekker gegeten en nieuwe lijsten gemaakt. Dit keer voor:  "Wie uitnodigen voor afscheidsfeest?" Is langer dan gedacht........ En vast nog veel mensen vergeten. Tijd en plaats volgen nog. Jezelf uitnodigen kan vanaf NU.
ma 27 mei Tilburg Theorie examen. Lekker als vanouds in de schoolbanken... En examen gehaald. Nu denken dat alle barrieres geslecht zijn, nee hoor, er moeten nog twee kaarten worden ingeleverd. Dat is niet fijn, want daar heeft ze gewoonweg geen tijd voor.
zo 26 mei Bruinisse

 


Breda

En verder.... boot 2705.JPG (34936 bytes)
Het schiet dus echt NIET op. JG heeft na dit weekend blauwe plekken op zijn heupen van het ondersteunen van de zware schuurmachine die we van johan Bal mochten lenen. Dat ging toch wel beduidend beter dan onze eigen Multi schuurmachine. Desalniettemin is het een hels karwei. Nog niet de helft is af.

Chantal zou weer klussen in huis doen, ware het niet dat ze een sms-je kreeg van Edwin Heeren "En, al klaar voor je examen?" SHIT!!!! Morganavond theorie-examen GVB. En ze heeft niet eens een boekje!!!! Eerst  geprobeerd te oefenen via www.gvbexamen.nl, maar een boekje was toch onmisbaar. Dus op naar de golfbaan om het te kopen, maar aldaar bood een bekende aan dat ze het mocht lenen. OEF!!!! En verder gewoon de vragen uit je kop stampen.

za 25 mei Bruinisse

Breda

onderwaterschip schuren.....2705 JG na schuren.JPG (25384 bytes)

Chantal doet weer klussen in huis.

vr 24 mei Breda Jee, alweer een week voorbij. Het klopt wat er in het boek staat dat Chantal aan het lezen is: naarmate het vertrek dichterbij komt, gaat de klok anders (lees sneller) lopen.
Vandaag was Chantal tijdens de Rotarylunch inleider; onderwerp was de wereldreis. De tijd om te vertellen was natuurlijk veeeeeeel te kort. 's Avonds rijdt Chantal naar Rotterdam om een boek terug te brengen naar Correct, en ze voltooit de nieuwe website. Deze is vandaag gekeurd door haar collega's, en mooier bevonden. En dus moet ie dit weekend de lucht in.
JG pakt studeerkamerspullen in.
do 23 mei Breda Chantal heeft 's avonds een etentje met het team waarmee KPMG een klant bedient. Verder moeten voor morgen de spullen klaar worden gezet voor het grof vuil. Dat wordt leuk met JG z'n rug.
wo 22 mei Breda Met JG gaat het nog niet beter. Chantal loogt het balkje nog een keer en gaat verder met de website. Deze moet af voor vrijdag, want dan is ze spreker bij de Rotarylunch; onderwerp is onze wereldreis.
JG hoort van Van Swaay dat ze met 2 zieke monteurs zitten, en dat ze pas eind juni onze nieuwe schrief en schroefas kunnen monteren. Dat is dus niet acceptabel, maar ja je bent afhankelijk van die mensen. Ergens anders heenvaren kan niet met die kromme schroefas. Bovendien is de schroef er al af.
di 21 mei Breda JG is gisteren dus door zijn rug gegaan bij het tillen van een accu, en heeft bovendien flinke hooikoorts. Die is dus niet zo productief. We proberen samen te bedenken welke klussen we nog in huis moeten doen vr we eruit moeten (nog 2 weken!), en vergeten er vast nog wel een paar.
Chantal gaat naar de Gamma om cement te halen voor de loszittende tuintegels, nieuwe loog en nog wat klein spul. Bij het struinen toch nog wat handige dingen tegengekomen. Dat is dan weer 75 euro.... Gezien de verwachte regen besluit Chantal de loszittende tuintegels vanavond maar te laten voor wat ze zijn, en zet ze het balkje van de keukenmuur in de loog en lakt de vlaggenstok. Daarna verder met de website.
ma 20 mei Bruinisse

Breda

Pinksteren. De plamuur moet 2 dagen drogen bij 20 graden, dus het is niet zo zinvol om met z'n tweeen aan het onderwaterschip te werken. JG gaat dus weer alleen en neemt al wat spullen mee die naar de boot moeten, zoals de accu's. Hij werkt de kale plekken van het onderwaterschip bij. Bij het tillen van de accu's gaat JG door zijn rug.
Chantal doet klussen in huis: de voortuin wordt in orde gemaakt en de loszittende tegels van het tuinpad worden eruit gehaald. De panelen van de kaartentafel worden in de vloerlak gezet (ja dat soort dingen moet je dus ook allemaal uitzoeken: met welke lak is de bestaande betimmering in de boot gelakt?? Cetabever vloerlak dus), de voordeur wordt in de jachtlak gezet. Waar dat spul toch niet goed voor is..., hoewel, de jachtlak in de eerste pot is verworden tot stroop met stukjes. Zonde van dat dure spul. De tweede pot is nog wel goed. Verder schuurt Chantal het balkje op het muurtje van de keuken, en constateert vervolgens dat ook de loog, die we daarop willen hebben, niet meer goed is. Er drijven allemaal stukjes wit spul in, waarschijnlijk van de rand van de deksel, die niet tegen die loog kan. Handig zo'n pot. Verder worden de vloerdelen van de bijboot geschuurd en voor de vijfde of zesde keer in de jachtlak gezet. Ze slurpen nog steeds als een gek, omdat er allemaal spleetjes in het hout zaten (de vorige eigenaar was niet zo scheutig met jachtlak). Waarschijnlijk was het toch beter geweest als we nieuwe vloerdelen hadden laten maken, maar ja, dat kan onderweg ook nog.
Tot slot wordt de vlaggenstok in de lak gezet.
zo 19 mei Bruinisse

Breda

Pinksteren. Samen naar de boot om aan het onderwaterschip te werken. JG heeft zaterdag aan de ene kant de kale plekken geschuurd, afgenomen met epoxythinner en in de grond gezet, nu is de andere kant aan de beurt.
's Avonds wordt er weer geoefend met brood en brownies bakken (mmmmmm) en gaat Chantal verder met de nieuwe look van de website. JG lakt de panelen van de kaartentafel.
za 18 mei Bruinisse

Rotterdam

 

 

 

 

Breda

JG gaat eerst bij Visser Watersport langs, en kijkt wat we nodig hebben aan lijnen. Ook meet hij de huidige ankerketting, dat blijkt 5 meter te zijn!!!!!! Veeeeeeeeel te kort, wij willen ongeveer het tienvoudige. Chantal gaat dus weer naar Kok Watersport en koopt ongeveer 160 meter lijn voor vallen (voor leken: de lijnen waarmee de zeilen kunnen worden gehesen), de kraanlijn (waarmee de giek wordt opgehouden als deze niet al door het zeil wordt opgehouden) en reeflijnen (waarmee het zeil kan worden ingenomen). De broodnodige splitspennen om de lijnen te splitsen worden ook gekocht.
Even overleggen over de ankerketting, deze blijkt retour te komen van een klant aan wie Kok de verkeerde ketting heeft gekocht. Het blijkt toevallig precies de goede dikte en schalmlengte voor onze boot, dus bij deze zijn wij ook 60 meter (!!!!!!) ketting rijker.
Overigens ook dik € 1.000 armer. De auto van Chantal hangt flink achterover van dat gewicht.
Daarna toch maar even naar Correct, waar een aantal boeken worden gekocht, waaronder het onmisbare World Cruising Handbook van Jimmy Cornell.
JG hoort van Johan Bal (waar ons schip in de loods staat) dat er afgelopen woensdag nogal wat commotie was: tijdens het stralen van het onderwaterschip stond er nogal wat wind, en waarschijnlijk nadat enige blauwe poederregen was neergedaald op Bruinisse, stond de milieu-inspectie, de politie en weet ik wie nog meer op de stoep. Voordat er monsters konden worden genomen heeft Johan Bal, met iedereen die hij kon optrommelen, geprobeerd de schade te beperken. Hopelijk krijgt dit geen vervelend staartje voor hem.
Later gaat Chantal aan de slag om de website een andere look te geven. Heeft natuurlijk geen prioriteit, maar de ergernis om die drukke lay-out wordt steeds groter. We halen ons daarmee wel wat op de hals, want dat is geen avondje werk.
JG gaat naar de verjaardag van Jurgen, een vriend en ex-collega, Chantal is niet zo lekker van de gele-koorts-vaccinatie, en blijft thuis, werkt verder aan de website en gaat op tijd naar bed.
vr 17 mei Breda Jee, alweer een week voorbij. We maken gebruik van koopavond in Rotterdam, en willen zowel naar Kok Watersport als naar Correct Marine. Eerst naar Kok, daar is JG nog niet geweest. En vervolgens kwamen we natuurlijk niet meer aan Correct toe.
Bij Kok Watersport informatie ingewonnen over de aan te schaffen instrumenten (windmeterset plus tridata (log, diepte)). Zoals gewoonlijk komen we er minder wijzer vandaag dan we erheen gingen. Raymarine lijkt de beste kansen te hebben, maar heeft geen NMEA communicatie uit (alleen het eigen Raymarine taaltje Seatalk). Daar is dus weer een ombouwdingetje voor nodig, dus weer centen. Verder heeft Kok de nodige restanten lijnen (voor vallen en reeflijnen e.d.), zelfs de lengtes die wij nodig denken te hebben. Toch maar niet gelijk gekocht, eerst zaterdag maar eens bij Visser Watersport in Bruinisse informeren en kijken wat we nog op de boot hebben, en bovendien moeten we anders de lengtes uit ons hoofd schatten. Ook hebben ze een ankerketting in de aanbieding.
do 16 mei Breda 's Avonds prikken halen bij de GGD, daarna eeeeeeiiiiindelijk schoenen (twee paar zelfs!!) gekocht voor JG (hij is namelijk niet mee te slepen naar de stad, in tegenstelling tot Chantal, die dat in ruime mate compenseert (tenminste, vr de wereldreisplannen)
wo 15 mei Breda We proberen de zojuist gekochte vloerlak uit op de nieuwe teakhouten panelen en vergelijken dat met een bestaand paneel, shit, toch wel veel verschil. Chantal zet nog wat plantjes in de tuin, en volgt daarna de verkiezingen. JG gaat verder met het reorganiseren van alle verzamelde informatie ten behoeve van onze reis.
Inmiddels hebben we van onze huurders het verzoek gekregen om op 4 juni de sleutel over te dragen. Dat betekent nog een paar dagen extra in ons huis.
Vandaag is overigens het straalbedrijf opnieuw bezig geweest met het stralen van het onderwaterschip.
di 14 mei Breda Chantal 's avonds naar golfles (hopend het GVB nog even te halen voor we weggaan). Daarna stort ze zich op de reorganisatie en schoonmaak van de boekenkast in de studeerkamer, terwijl JG zich bezig houdt met het reorganiseren van de studeerkamerbende. Gelukkig hoeven we niet al die boeken in te pakken, en zijn onze huurders best coulant. JG bestelt de epoxy en de verf voor het onderwaterschip.
ma 13 mei Breda Een tegenvallend telefoontje van de verzekering: de schade aan de schroef en de schroefas is toch wel erg vreemd: met de schroefas, die zo krom is als een hoepel, zouden we nooit hebben kunnen varen, hetgeen dus leidt tot de conclusie dat het hijsschade betreft (waarvoor we ook wat bewijzen hebben kunnen zien aan de antifauling). Echter, er zitten ook krassen op de schroefbladen, alsof ze de grond hebben geraakt, en dat kan natuurlijk nooit gezien het feit dat de kiel en het roer veel dieper steken. Afwachten wat er uit het gesprek tussen de verzekeraar en het hijsbedrijf komt. Het zou wel heel vervelend zijn als we onze no-claim korting kwijtraken, juist vr onze wereldreis. Dat maakt de verzekering zo'n 30% duurder.
's Avonds begint JG  met het reorganiseren van de informatie die we hebben verzameld voor onze wereldreis, waardoor onze studeerkamer is verworden tot n grote bende. Ondertussen gaat Chantal kijken bij de eerste wedstrijd van haar beroepencompetitieteam, en steekt bij het naborrelen nog wat handige fiscaliteitjes op.
zo 12 mei Bruinisse
Breda
JG legt de laatste hand aan de isolatie van de koelkast. Inmiddels lijkt het wel gesneeuwd te hebben in de kajuit.
Chantal gaat kijken bij de laatste wedstrijd van haar hockeyteam (helaas weer een seizoen gemist door de RSI),  zet daarna de voordeur nog een keer in de lak, en verft het slaapkamerraamkozijn voor de laatste keer (pffffffffffffffff).
's Avonds halen we het nieuwe grootzeil uit de zeilzak, en zijn ontzettend verguld met ons nieuwe zeil: het ziet er erg stevig uit, verstevigingen zijn driedubbel gestikt, echt een kwaliteitszeil. We zijn benieuwd hoe het zal staan.
za 11 mei Breda
Bruinisse
JG is weer vroeg uit de veren om naar Bruinisse te gaan, Chantal is nog ff in dromenland en staat wat later met een kater op.
JG isoleert de koelkast, die nauwelijk geisoleerd bleek te zijn. Wat zullen wij een energie besparen....
vr 10 mei Breda


Bruinisse
Dag na Hemelvaart, lekker vrij. Nou ja, vrij?
's Avonds heeft Chantal een reunie met haar oud-collega's van Van Dien + Co (Nu Price Waterhouse Coopers).
Chantal zet het stalen raamkozijn van de slaapkamer in de verf, en schuurt en lakt de teakhouten voordeur.
JG ........
do 9 mei Breda


Bruinisse

Hemelvaart.
Chantal schuurt het stalen raamkozijn in de slaapkamer, dat al eerder van roest ontdaan is, en zet het twee keer in de primer. Verder in de tuin aan het werk.
JG isoleert de koelkast (die dus nauwelijks geisoleerd blijkt te zijn) en gaat samen met Cornelis verder met de electronica. Alweer een tegenvaller: de antifauling  blijkt gisteren slechts voor 1/3 van het onderwaterschip verwijderd te zijn en toen ging het apparaat stuk. En bovendien blijft er nog zoveel achter dat we toch nog kunnen gaan schuren, n is zichtbaar dat de epoxynaden toch beschadigd worden door het stralen. Maar eens goed praten met die mannen, want anders is het zonde van het geld en kunnen we het toch beter zelf doen.
's Avonds de stad in want het is Jazz festival in Breda.
wo 8 mei Bruinisse
Breda
De antifauling wordt van het onderwaterschip gespoten.
JG brengt de aangeschafte laptop naar zijn ouders in Groningen, zodat ook zij onze reis via internet en e-mail kunnen gaan volgen. Op de heenweg haalt hij het nieuwe grootzeil en twee zeilen die we al hadden op bij zeilmaker De Vries.
Chantal kon zich niet bedwingen in het tuincentrum en heeft de nodige (en wat minder nodige) planten gekocht, vervolgens de hele avond in de tuin bezig geweest. Struiken verplanten, wortelstokrotzooi uit de tuin gehaad (klinkt o zo simpel...), tegels ondergronds (staand) in de erfafscheiding met de buurvrouw aangebracht om te voorkomen dat wij straks ook zo'n zevenbladperk hebben, plantjes aangeplant en gesproeid. Benieuwd hoe dat er over twee jaar uit ziet!!! (nog niet klaar trouwens, morgen verder)
di 7 mei Breda Geneeskundig handboek voor de scheepvaart opgehaald bij het postkantoor (cadeau van de ouders van Chantal).
Lekker weer en de tuin moet ook bijgehouden worden. Shit, dat zevenblad overleeft zelfs de ergste onkruidverdelger, terwijl alle Guldenroede wel kapot is. Maar weer inspuiten. Hopen dat het zevenbladperk (ja echt!!) van de buurvrouw over twee jaar zich niet heeft uitgebreid naar onze tuin (schrikbeeld). Zorgen over de tuinierkunsten van de huurders, want in Amerika hebben zij een 'gardener'.
JG eerst naar een RVS bedrijf in Oud Beijerland (met Johan Meesters) om RVS te bestellen voor de beugel achterop het schip, en de constructie te bestellen. Vervolgens naar Den Haag om een van de aangeschafte accu's te ruilen (deed het niet).
ma 6 mei Breda En of andere idioot heeft Pim Fortuyn doodgeschoten. Hele avond voor de buis gezeten. JG heeft later de laptop voor z'n ouders klaargemaakt.
zo 5 mei Breda
Bruinisse
Dozen ingepakt met studeerboeken (en nagegaan wat er inmiddels weg kan).
Weer verder gezocht naar het massacontact.
za 4 mei Breda


Bruinisse
Half 11 afspraak met de tweedehands kledingwinkel, en daarvoor dus nog het nodige werk te doen. Om half 12 weer terug, en erachter komen dat ze nog een deel vergeten was. Nog de hele dag bezig geweest met de kleding. Doet nog steeds pijn. Om dit leed te verzachten maar alvast de nog te verkrijgen opbrengst uitgegeven aan spiksplinternieuwe bikini's plus bijbehoren! Joepie!
JG heeft een afspraak met Johan Meesters en zijn vader, die ons gaan helpen met het bedenken van de constructie en en bouwen van de beugel achter op ons schip (voor de zonnepanelen, radardome en windgenerator). Modellen gebouwd van PVC.
vr 3 mei Breda Ouders Chantal komen eten, daarna weer bezig geweest met de kledingvoorraad van Chantal. Nog steeds niet klaar.
do 2 mei Breda De ongediertebestrijding komt langs om naar de houtwormgaatjes in de schuur te kijken. Het blijkt inderdaad houtworm te zijn, en het is heel actief!!! Binnenkort dus met masker voor die beesten de nek omdraaien. Maar eerst het haardhout zoveel mogelijk opstoken.
Chantal is begonnen met haar  enooooooorme kledingvoorraad te reorganiseren, en na te gaan wat er naar de tweedehand winkel moet. Doet pijn.
JG bespreekt de toestand van de wereld in Charelli.
wo 1 mei Breda Maxsea besteld (dochter van Steve and Linda Dashew gesproken), laptop voor de ouders van JG gehaald