April 2002

Afzien

Wanneer Locatie Opmerking
     
di 30 april Breda

Bruinisse

Koninginnedag. Chantal schept orde in de ordner- en stapelchaos in de studeerkamer. Is hard nodig, want na 4 jaar in dit huis hebben we toch weer een boel "rotzooi" verzameld. Gelukkig wordt morgen het oud papier opgehaald in onze wijk.
Eerste dozen ingepakt!
Oude instrumenten van de boot plus gevers gedemonteerd. Deze worden vervangen en te koop aangeboden.
ma 29 april Breda Naar de Praxis om duizend-en-ťťn dingen te kopen voor de boot.
zo 28 april Breda
Bruinisse
Weer verder gegaan met het catalogiseren van de kaarten. Lijkt niet zoveel werk, maar dat valt tegen.
Verder gewerkt aan de electra, voorbereidingen voor de koelkast, en nog steeds op zoek naar het massacontact.
za 27 april Breda Gekochte kaarten verder uitgezocht. In de catalogus aangegeven (omlijnd) wat we hebben, want anders zie je door die bomen (lees lijnen) het bos niet meer, en kunnen we niet zien wat we nog nodig hebben.
vr 26 april Breda Mensen op bezoek voor de bootspullen die we te koop aanbieden en bezoek van de Amerikaanse huurder om wat zaken af te stemmen over wat we wel of niet achterlaten. Geschikte mensen, lijkt ons, alles gaat heel soepel. Alleen het huurcontract is nog niet definitief rond.....
do 25 april Oud Beijerland 's Avonds naar Wim Wielhouwer geweest, die gebruikte kaarten aanbiedt. Daar bezig geweest van half 8 tot half 3 's nachts. Erg inspannend, want welke kaarten heb je nou precies nodig. Het voorbereidend werk was min of meer voor niets. Eťn ding is duidelijk: we hadden gewoon van te voren de catalogus moeten hebben. En die hadden we dus niet.
Pas om 3 uur 's nachts thuis.....
wo 24 april    
di 23 april    
ma 22 april Breda Kaarten e.d. verder uitgezocht. Site bijgewerkt. Panelen voor 4e keer in lak.
zo 21 april Breda Uitzoekwerk. vloerdelen bijboot voor 3e keer gelakt. Tuin moet ook bijgehouden worden....
za 20 april   "Vrij". JG nog niet helemaal lekker, dus niet naar boot. Wel naar bootaccessoiremarkt Naarden geweest.Wat een oude troep! Maar ook wel bruikbare dingen. Wat blokken, extra stootwillen etc gekocht. We gingen echter voor vallen van 14 mm, maar die hadden ze niet meer. Borrel gedronken bij vriend in haven van Muiden. Heeft toch wel wat, zeker met dat mooie weer.... Ook heerlijk om weer eens een drijvende boot onder je te voelen.... Huis vrijwel zeker verhuurd!!! Een zorg minder, hoewel we er nooit aan getwijfeld hadden, ging het wel lang duren. Waarschijnlijk per 1 juni, dus nog iets eerder dan we stoppen met werken zelfs......
vr 19 april Breda Eten woensdag niet goed? Buik flink van streek en in bed gelegen. Kijkers huis hebben optie genomen.
do 18 april   Verjaardag van zus JG. Kaarten uitgezocht. Kijkers voor huur van het huis gehad. Lijkt goed.
wo 17 april   Uitzoekwerk. JG uit eten.
di 16 april Bruinisse Hele avond in koude loods geweest met Johan M. en vader voor de RVS-beugel achterop voor de zonnepanelen, windgenerator, extra antenne's en radardome.Lijkt zo simpel, maar is een heleboel passen en meten. Er komen natuurlijk ook nogal wat krachten op en het moet   er ook nog wel een beetje uitzien..... Beide heren hebben echter uitgesproken ideeŽn, dus dit is een hele zorg minder. Wel nog een boel geregel al met al en erg koud geworden.....
zo 14 april Bruinisse/thuis 1000 en 1 kleine dingen. Op terugweg uit Bruinisse 2 zwarte strepen gemaakt op N59. Kanarie was gelukkig net op tijd met waarschuwing voor foto-auto.
za 13 april Bruinisse Stralen blijkt niet mogelijk zonder de plamuur tussen de huidgangen aan te tasten. Het overgrote deel is echter nog in perfecte staat; dat gaan we dus niet doen!
Alleen de slechte plekken bijwerken  en nieuwe antifouling erop. Over 2-3 jaar zien we dan wel. Ik denk dat de beschadigde plekjes toch door electrolyse zijn veroorzaakt; de rest van het verfsysteem onder  en boven water ziet er nog zo strak uit....
Verder slangen, bilgepompenaansluitingen uitgezocht. "Oude" koeling gedemonteerd (is te koop) en nieuwe gemonteerd. Compressor staat nu op hoge plek in de bilge; veel koeler en betere circulatie; het stroomverbruik moet dus ook lager zijn.
do 11 april Breda BTWOB
wo 10 april Thuis / Bruinisse Diversen
di 9 april Thuis Opnieuw onderzoek & info verzamelen. Nu m.b.t. anodes, blijft lastig met alu schip. Keuze blijft vooralsnog toch nog zink. Die zitten er nu ook onder en zijn in redelijk tot goede staat. Moeten alleen wel van aangroei ontdaan worden. Weer wat geleerd: NOOIT met staalborstel of i.d. doen; dat tast de werking aan.
Zaterdag meer info over stralen van onderwaterschip.
Stralen met conventionele middelen gaat niet, dan wordt de epoxyplamuur die tussen te huidgangen zit er ook uitgeblazen. Dt wil ik niet allemaal opnieuw willen doen.
Johan Bal (Bruinisse) en expert: zacht stralen, het deel dat blijft zitten van de oude laag is dan dus nog in goede conditie en kan overgeschilderd worden.
Wilde vloerdelen van bijboot voor 3e keer lakken; waren echter nat gedruppeld.
ma 8 april Thuis Belastingen, etc. uitgezocht.  Ook weer achter makelaars aangezeten voor verhuur huis. Vloerdelen van bijboot in de 2e laklaag gezet. Staat van panelen is op sommige plaatsen niet echt lekker meer, maar we proberen het te redden. hout / multiplex is immers overal te krijgen (en de decoupeerzaag gaat toch mee!).
zo 7 april Thuis Erg mooi weer. Overnachters waren er nog, dus in zonnetje buiten ontbeten. Verder geschilderd aan raam schuur. Lekker in zon gezeten en biertje gedronken.
za 6 april Bruinisse / thuis Overdag aan boot gewerkt. Cornelis geholpen met electra doormeten. Nog niet kunnen vinden. Er is GVD toch nog ergens een massacontact! En dat terwijl er na de aankoopkeuring 2 dagen aan gewerkt is om het op te lossen. De expert: "Als Renť zegt dat het opgelost is, geloof ik dat. Opnieuw meten is niet nodig. " Weggegooid geld GVD !!!!
Verder oude koelkast gedemonteerd en constructie gemaakt voor nieuwe compressor. Deze komt  op andere plaats: (hoog)onder de vloer in de bilge; daar is het koeler en kan de compressor dus efficienter (lees: minder stroom verbruikend) zijn werk doen. Weer hele dag koud in de loods.
's Avonds verjaardag vieren. Nog snel boodschappen doen, kort pitten, douchen, pizza eten en party. Was laat ťn gezellig!!!
vr 5   april Breda Chantal heeft gesprek met belastinginspecteur. Klinkt goed, maar ze snappen er daar ook niet alles van. Belangrijkste uitkomst: verhuur van eigen huis voor 2 jaar wordt gelukkig WEL als tijdelijke verhuur aangemerkt. Zie onder "Voorbereidingen Belastingen e.d." voor meer details.
do 4 april Thuis Website bijgewerkt. Gesprek met belastinginspecteur voorbereid (Chantal).
di 2 april Breda / thuis JG JARIG. Uit eten geweest. Ook nu op de centen letten, dus naar eetcafť Uncle Jean. Even lekker niets en bijpraten met zijn tweeŽn. ging toch weer verrassend vaak over werk. En natuurlijk nog meer over "straks".  Blijft soms toch moeilijk voor te stellen hoe het is; 2 jaar helemaal weg en "een ander leven". Valt in onze ogen eigenlijk wel mee. We gaan niet uit onrust, protest of een andere negatieve gedachte, maar omdat we dit heel graag willen en we de kans nu (ondanks de (financiŽle) risico's) willen grijpen. Daarnaast spelen natuurlijk ook ander gedachten mee; ook wij ontkomen niet aan toch al langer durende (lichte) RSI-klachten, hebben veel en hard gewerkt en zijn soms ook erg moe,  er is wel behoefte aan een time-out, maar geen van deze redenen is doorslaggevend; ze zijn meer flankerend. Veel mensen blijven echter zoeken naar die vermeende dieper liggende "protest"- en/of "vlucht"-gedachte.
ma 1 april Bruinisse Verder met boot. Veel maten opgenomen. Ankerbak en -lier gecheckt. Er moet nog een afdichting voor ankerketting doorvoer in voordek komen voor tijdens zwaar weer. Ketting dikte en grootte schalmen  opgemeten. Nog niet de lengte, daarvoor moet het anker zakken en er is nog geen nieuwe accubank om het weer te hijsen......
Verder gewerkt aan koelkast en afvoerslangen van toilet en pompen. Moet nog aangepast voor extra lenspompen. Er zijn al 2 handlenspompen (binnen en buiten), maar we willen ook 2 zware electrische.